Home Evenimente Consorţiul European de Hemofilie 2012

Consorţiul European de Hemofilie 2012

-
  • start date 26 Oct 2012
  • end date 28 Oct 2012
  • venue

În perioada 26 – 28 octombrie 2012, la Praga, s-au desfăşurat lucrările celei de-a   25-a Conferinţe Anuale a Consorţiului European de Hemofilie – EHC. Evenimentul a fost organizat de EHC – organizaţia umbrelă a pacienţilor din 43 de asociaţii naţionale de hemofilie din Europa – şi de Societatea Cehă de Hemofilie – CSH. Numărul participanţilor, reprezentanţi ai organizaţiilor membre ale EHC, ai altor organizaţii de pacienţi, ai companiilor farmaceutice, medici şi fizioterapeuţi, a depăşit cifra de 250.
Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România a fost prezentă la conferinţă cu o echipă de trei persoane, întregind în felul acesta delegaţia română care a participat la eveniment.
În după-amiaza zilei de 26 octombrie, Vladimir Dolejs, preşedintele CSH, Brian O’Mahoney, preşedintele EHC, şi ministrul sănătăţii din Republica Cehă au deschis oficial lucrările ediţiei jubiliare a Consorţiului European de Hemofilie. Au urmat două zile pline, cu workshopuri, între care câteva de mare interes,  intercalate cu simpozioane farmaceutice.

Intervenţiile din prima zi au fost grupate în patru workshopuri:  Inhibitori, Ortopedie şi Fizioterapie, Stadiile vieţii şi hemofilia, Profilaxia,  urmate de un panel de discuţii Q&A.  Ziua a doua a cuprins, de data aceasta,  două mari workshopuri: Genetica în hemofilie şi sănătatea femeii şi Hemofilia în Europa, şi un panel de discuţii Q&A.

Pe parcursul desfăşurării Conferinţei EHC, delegaţia ANHR a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai asociaţiilor din Irlanda, Bulgaria, Republica Moldova, Franţa şi Lituania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *