Home Proiecte Pe cărări de munte

Pe cărări de munte

ANHR a desfăşurat, în perioada 10 – 12 septembrie 2021, ediţia pilot a proiectului “Pe cărări de munte”. Un proiect prin care vrem să ne spunem nouă, persoanelor cu deficienţe de coagulare, și lumii că într-adevăr se poate!

Tinerii entuziaşti care au participat la această aventură s-au antrenat aproape o lună de zile pentru a fi în cea mai bună formă. Şi, mai ales, băieţii au putut parcurge itinerararul propus fiindcă beneficiază de tratament profilactic încă din anul 2014 şi, astfel, au cât mai puţine sau chiar zero sângerări. Este ceea ce îşi doresc toţi pacienţii cu hemofilie.

Iată rezumatul proiectului pilot “Pe cărări de munte”:

  • Aproximativ 35 km parcurşi
  • Traseu:
    • Plecare din Păltiniș de la altitudinea 1442m – Vârful Rozdești 1951m – Refugiu Cânaia 1771m.
    • Refugiu Cânaia 1771m – Şaua Cânaia 2025m – Vârful Cindrel 2244m
    • Și retur.

Unii dintre tineri au reușit circuitul integral la pas, alții au făcut alegeri strategice și s-au oprit atunci cand au simțit că şi-au atins limitele.

Pe scurt, au fost trei zile extraordinare, pline de curaj, riscuri foarte bine măsurate, aventuri la cort, mâncare și gazde extraordinare la refugiul Cânaia, peisaje de neuitat, vreme superbă… Băieţii şi-au ieșit din zona de confort, dar au învățat lucruri noi despre ei înșişi, dar cel mai important, şi-au demonstrat că pot….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *