Home Proiecte Rezumat editia a IX-a

Rezumat editia a IX-a

“Cu toții am cunoscut singurătatea și am descoperit că răspunsul este comunitatea.” Dorothy Day

Când cei care au format deja o comunitate, din nevoia de a împărtăși greutățile lor unii cu alții, îi întâlnesc pe cei care suferă singuri în tăcere, aceștia din urmă își găsesc un loc de siguranță unde primesc speranță, curaj și încrederea necesară înfruntării problemelor. Găsesc, credem noi, lucrul cel mai de preț pentru ei, empatia.

Aceasta înseamnă pentru noi evenimentele ,,Weekend în familie”. Fiecare dintre noi se simte binecuvântat pentru faptul că am ajuns să ne cunoaștem unii pe alții și că putem să navigăm împreună prin aventura numită hemofilie.

IMG_5063-m

Cea de-a noua ediție a Weekendului în familie, care a avut loc la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a lunii septembrie la Predeal, a avut ca scop primirea câtorva familii nou venite în sânul comunității noastre și reiterarea informațiilor deja învățate despre hemofilie. Ne-am bucurat de momentele prețioase pe care le-am petrecut împreună, prin care am putut clădi în continuare comunitatea noastră. Ne dorim ca ea să devină tot mai puternică, mai închegată și mai pregătită pentru primirea cât mai multor familii care au copii cu hemofilie.

Atelierele care au avut loc la cea de-a noua ediție a evenimentului ,,Weekendului în familie”

Atelierul ,,Ce înseamnă acest diagnostic pentru mine?” cu Bogdan Necoară

IMG_5356-m

Membrii familiilor nou venite au fost invitaţi să împărtăşească cum se simt ca părinți în legătură cu diagnosticul copiiilor lor, ce înseamnă acesta pentru ei în viața de zi cu zi și cu ce sentiment vine la pachet. Au avut fiecare ocazia să mărturisească ce așteptări au de la acest weekend.

Atelierul ,,Îngrijiri comprehensive din partea familiei și a medicului” cu dr. Horațiu Vultur

Părinții au primit răspunsuri la întrebări și tensiuni pe care le-au semnalat la deschiderea weekendului. Îi mulțumim pe această cale domnului dr. Horațiu Vultur. Obiectivul și rezultatul unei îngrijirii comprehensive este evident, dezvoltarea autonomiei familiei, cât și a copilului. O idee dragă nouă, care a fost reamintită de mai multe ori în timpul atelierului, este aceea că este bine să ne lăsăm copiii să se joace ca un copil sănătos, să le dăm libertatea să-și trăiască copilăria fără limite și restricții, deoarece datorită tratamentului profilactic ei se pot bucura de această libertate.

IMG_5026-m

În continuarea atelierului, expertul a prezentat ce înseamnă o îngrijire plenară a unui copil / tânăr cu hemofilie și a menționat câteva centre și spitale care oferă îngrijire comprehensivă hemofilicilor.

Atelierul ,,Cum îmi este, cum mă simt?” cu conf. dr. Ioana Lepadatu 

IMG_4982-m

Părinții au avut un moment de reflecție și introspecție la exercițiile precum ,,Roata Vieții” și ,,Exercițiul Polarităților”. Acestea au avut rolul de a-i face să înțeleagă importanța modului în care aleg să perceapă realitatea și implicit și a modului în care reacționează și se poziționează față de diagnosticul copiiilor. Este ceea ce va face diferența între o viață trăită în teamă și o viață trăită în pozitivism și optimism.

Reprezentanții ,,Rețelei de părinți” și reprezentanții Asociației Naționale a Hemofilicilor din România au susţinut următorul atelier: ,,Ce înseamnă pentru copiii noștri profilaxia?” – ,,Ce înseamnă să ai o boală hemoragică la vârsta adultă?”

Părinții membri ai reţelei i-au încurajat pe cei nou veniți împărtăşindu-le experiențele pe care le-au avut ei în diferitele etape ale creșterii copiiilor. Atelierul a fost moderat de către: Marius StîngaciuNicoleta DrăganNicolae Oniga și Bogdan Necoară.

Și cei mici au avut parte de distracții, ateliere creative și de plimbări la Weekend în familie.
Îi mulțumim minunatei noastre voluntare, Andreea Grecu pentru energia și timpul investit.

Testimoniale

Andreea Grecu  Particip pentru prima dată la proiectul “Weekend în familie” și pot spune că am fost onorată să creez câteva ateliere cu cei mici. Această experiență mi-a adus noi prieteni și multă iubire din partea piticilor. Cu greu am reușit să îmi iau rămas bun și sincer, abia aștept să fim iar împreună și să ne bucurăm de minunata oportunitate de a învăța lucruri noi de la oameni de calitate. Multumim reprezentanţilor ANHR pentru că mereu au grijă să fim cu zâmbetul pe buze!

Nicoleta     Drăgan  Încă un “Weekend în familie” educativ, plin de activităţi și voie bună. I-am primit bucurosi pe noii membri, ne-am împărtăşit experiențele, ne-am spus poveştile. Am ascultat sfaturile şi recomandările domnului doctor Horațiu Vultur și ale doamnei psiholog Ioana Lepădatu. Am plecat acasă cu multă energie și încredere în noi. Așteptăm cu nerăbdare următoarea întâlnire!

Melissa    Chiosea  Sunt pentru prima dată la evenimentul ,,Wekeend în familie”, cu Asociația Națională a Hemofilicilor din România. Mi-am făcut prieteni noi și am aflat lucruri pe care nu le ştiam despre această boală cu care a fost diagnosticat fratele meu mai mic. A fost pentru mine o experiență foarte reușită .Mi-ar plăcea să mai particip și la alte intalniri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *