Home Proiecte Weekend in familie 8-10 Septembrie 2017 (WiF5)

Weekend in familie 8-10 Septembrie 2017 (WiF5)

Prima zi a WiF5

Deschiderea celei de-a cincea ediție a evenimentului „Weekend în Familie” (WF5i) a avut loc în seara de 8 septembrie, la Motel Bucium, Iași. Atât noii membri cât și „veteranii” ANHR au petrecut împreună două zile marcate de activități distractive și educațional

„Mă bucur că la această ediție, organizată la Iași, au putut participa și copiii din Moldova. Ne dorim ca marea noastră familie să devină și mai mare” – Nicolae Oniga, președintele ANHR.

Activitatea zilei a avut ca obiectiv crearea legăturilor dintre participanți și promovarea cooperării. Părinţii şi copiii au participat la jocuri de rol menite să le arate importanţa comunicării eficiente şi a lucrului în echipă.


 

 

A doua zi a WiF5

În ziua a doua a Weekendului în familie copiii și părinții au participat la diferite activități, concepute în funcție de nevoile și interesele lor. Accentul s-a pus pe informarea participanților cu privire la hemofilie, dar au fost explorate și alte aspecte, de exemplu autocunoașterea, stima de sine, drepturile pacienților etc.

Copiii au avut parte de un program echilibrat. Sesiunile informative au fost contrabalansate de activități distractive. Începutul zilei a fost dedicat întăririi relațiilor de grup. Jocul „Ninja” le-a permis tinerilor să formeze legături strânse într-un mod distractiv. În continuare, seminarul de autocunoaștere a tratat teme precum efectul hemofiliei asupra vieții personale și educaționale, precum și stima de sine și așteptările celorlalți. Sesiunea a fost coordonată de Valentin Brabete și Luiza Apostu.

În acest timp, părinții au participat la o discuție pe tema problemelor și nevoilor părinților cu copiii bolnavi de hemofilie din Moldova, coordonată de Nicolae Oniga, președinte ANHR. De asemenea, s-a discutat despre noul protocol și ce pot face părinții pentru a proteja interesele copiilor lor.

parinti1

Înainte de masa de prânz, copiii au participat la o sesiune de activități sportive în piscină. La instrucțiunile Laurei Ionescu, profesor de educație fizică, tinerii au practicat o serie de exerciții fizice în apă destinate bolnavilor de hemofilie. Acestea au avut rolul de a menține mobilitatea articulațiilor lor. De asemenea, Laura le-a explicat copiilor beneficiile sportului în apă pentru menținerea sănătății și felul în care acesta poate ajuta recuperarea.

La sfârșitul zilei, părinții și copiii au participat la o sesiune educativă pe tema hemofiliei. Participanții au urmărit  interviuri cu experți în domenii relevante, precum hematologie, ortopedie, dreptul pacienților și sport. Nicolae Oniga a adăugat informații suplimentare și a răspuns tuturor întrebărilor care au apărut pe parcurs.

 

 

A treia zi a WiF5

A cincea ediție a Weekendului în Familie, organizată la Iași, s-a încheiat cu zâmbete şi promisiuni de revedere. În cadrul unei discuții libere, participanții au fost încurajați să-și împărtășească opinia cu privire la acțiunile din timpul evenimentului, iar organizatorii au spus câteva cuvinte despre evenimentele care urmează.

final

„Mă bucur că am reușit să integrăm persoane noi și sper să ne vedem și la Academia de Hemofilie 2018, care va fi și mai bună decât cea de anul acesta”Nicolae Oniga

„Am început deja lucrul la un nou proiect care ne va permite să ne întindem ‘antenele’ în toată țara” – Valentin Brabete

„M-am bucurat să văd că cei mici evoluează din punct de vedere sportiv și sper că și noii participanți vor reține lucrurile explicate în acest weekend” – Laura Ionescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *