Home Proiecte Weekend în familie, ediția a X-a

Weekend în familie, ediția a X-a

Punctul de sosire la atingerea unui țel trebuie să fie punctul de pornire pentru un altul.- John Dewey

Între 26 şi 28 octombrie a avut loc, la Hotel Moxa din București, cea de-a zecea ediție a evenimentului ,,Wekend în familie”, o ediție în care am pus focusul exclusiv pe Rețeaua de Părinți.

Așa cum sugerează și citatul de mai sus, un proces de strategie și planificare nu are niciodată un final definitiv. De cele mai multe ori, procesul dezvoltării unei comunități este anevoios și adesea este necesar un popas, un moment de analiză și de restructurare a obiectivelor. Weekendul trecut ne-am regăsit întocmai în mijlocul unui astfel de moment în care ne-am uitat la ce am realizat până acum și am întocmit o listă cu noi priorități și obiective.

IMG_5371-m

Rețeaua de Părinți (RdP) a luat fiintă în 2017, în urma unui brainstorming îndelungat și productiv. Atunci a fost un moment strategic, moment în care s-au pus bazele rețelei și am stabilit ce ne doream să realizăm prin intermediul acesteia. La această ediţie a Weekendului în familie am evaluat împlinirea obiectivelor setate și le-am reajustat conform viziunii pe care o avem acum în ce privește activitatea noastră pentru anul următor. Scopul RdP este, desigur, să înveţe să menţină și să amelioreze calitatea vieții copiilor, însă un alt scop, la fel de important, este să reușească să împărtăşească informațiile dobândite despre hemofilie cu alți părinti care nu au acces la acestea și ai căror copii încă nu primesc un tratament eficient.

În urma procesului de strategie și planificare, am setat obiectivele Rețelei de Părinti pentru anul următor, am delegat responsabilităti și am planificat etapele premergătoare rezultatelor pe care ni le dorim. Extinderea Rețelei de Părinti este scopul nostru principal, deoarece suntem convinși că astfel vom fi mai eficienți în a avea un impact în rândul altor părinti de copii cu hemofilie.

IMG_5421-m

Mărturisim că suntem mulțumiți cu ceea ce am reușit să implementăm anul acesta din obiectivele setate anul trecut și suntem încrezători în realizările planurilor noastre viitoare. Încrederea este marea răsplată pe care noi am găsit că o primim în urma unui proces strategic, în care toți ne unim forțele, ideile, abilitătile și resursele pe care fiecare dintre noi le are.

Pe cât de importantă este unitatea comunității noastre și realizarea planului de strategie, pe atât de important este ca noi să fim capabili să și livrăm rezultatele dorite. Și, pentru că am conștientizat necesitatea unor abilităti cu ajutorul cărora să putem duce planurile la împlinire, am organizat de data aceasta un scurt training în Arta Prezentării și a Managementului pentru Analiză și Planificare. Aceste două sesiuni au avut ca scop atât studiul, cât și validarea cunoștințelor. Avem acum o perspectivă mult mai clară despre cum putem organiza concret pașii necesari realizării unui obiectiv și suntem mai degajați în ce privește provocarea realizării unei prezentări orale în fața unei audiențe. Mulțumim facilitatorilor celor două tranininguri, Valentin Brabete și Bogdan Necoară.

La finalul weekendului, înainte să pornim fiecare spre casele noatre am petrecut așa cum ne place, un prânz prelungit ca în familie. Am plecat acasă cu multă energie și încredere în noi.

Așteptăm cu nerăbdare următorul weekend în familie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *