Home Proiecte Weekend în familie, ediția a XI-a

Weekend în familie, ediția a XI-a

,,Când privesc la viitorul copilului meu nu văd un viitor definit de hemofilie, ci văd un viitor definit de puterea și curajul lui” – Lili, mama unui copil cu hemofilie 

Introspecția, reflecția, revenirea asupra informațiilor deja asimilate, a ne pune la curent cu tot ce se întâmplă în ‘lumea’ hemofiliei sunt metode prin care noi – adulţi hemofilici, părintii de copii cu hemofilie și copii – menținem sau îmbunătățim calitatea vieții noastre. Este ceea ce înseamnă pentru noi evenimentul ‘Weekend în familie – este momentul nostru de popas, repaos, revigorare și încărcare.   

IMG_5999-m

De asemenea prin intermediul întâlnirilor-weekend-urilor în familie- clădim conștient comunitatea noastră într-una care să aibă un mai mare impact în viețile celor cu hemofilie, ale părinților acestora, sau ale soţiilor acestora. De fiecare dată când finalizăm un eveniment ‘Weekend în familie’, ne întrebăm oare ce ne-am face dacă nu ne-am avea unii pe ceilalți. Suntem recunoscători că facem parte din comunitatea Asociația Națională a Hemofilicilor.  

Va invităm să aflați cum s-a desfășurat cea de-a XI -a ediție a evenimentului  ‘Weekend în familie’. 

De data aceasta ne-am aflat la Timișul de jos, la Hotelul Timișu de Jos, iar temele alese s-au adresat exclusiv adulților hemofilici.

Am început prima zi cu o sesiune de ‘Cunoaștere și setare de cadru’ în care ne-am cunoscut cu cei noi și am setat valorile pe care ne-am propus să le respectăm în desfășurarea acestui eveniment. Fiecare dintre noi a conceput un blazon personal în care ne-am exprimat două valori care ne reprezintă și o așteptare pe care o avem de la această întâlnire.

IMG_5982-m

Am continuat cu Atelierul de Prezentare a contextului hemofiliei în România și a proiectelor ANHR.

Viziunea cu care ne identificăm și în care credem cu tărie este: “Zero Sângerări”.

Această misiune face diferența între o viață trăită în teamă și o viață trăită în pozitivism și optimism.

Următorul atelier l-am petrecut împreună cu Doamna Ioana Lepădatu, psiholog și un vechi prieten implicat activ în evenimentele noastre.

IMG_5997-m

Întrebarea cu care am început a fost “Ce ați dori să schimbați?”.

Răspunsul, sau mai bine zis, răspunsurile acestei întrebări, au fost date chiar de pacienții dornici de schimbare și transformare a problemei lor într-un obiectiv concret.

Am continuat cea de-a doua parte a zilei cu Atelierul Perspectiva hematologică asupra hemofiliei în România 2018, prezentat de dr Horațiu Vultur.

IMG_5969-m

Am aflat care este diferența între hemofilia cu inhibitori și cea fără inhibitori și totodată am discutat despre profilaxia intermitentă la care toți pacienții adulți au acces.

În ultima parte a zilei am petrecut din nou un timp minunat cu Doamna psiholog Ioana Lepădatu care a responsabilizat participanţii să adopte o notă pozitivă în gândire. Am aflat, concret, că putem face asta renunțând la folosirea cuvintelor “nu pot” și “poate reușesc” în contextul vieții noastre.

Am încheiat ziua cu un timp relaxat petrecut în familie și putem spune că suntem tare binecuvântați că putem avea aceste întâlniri recurente și că ne avem unii pe alții.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *