Home Proiecte Weekend în familie, ediția XIX

Weekend în familie, ediția XIX

Am deschis seria întâlnirilor “Weekend în familie” din anul 2021 cu ediția XIX, în cadrul căreia am abordat subiectul complex ce ne preocupă pe toți, pe care îl avem pe vârful buzelor și buricele degetelor în această perioadă: vaccinarea anti Covid-19.

De la bun început am vrut și vrem să transmitem un mesaj foarte clar: suntem pro vaccinare, însă evident NU ne dorim să impunem o decizie. Intenția noastră este de a căuta și furniza informații, de a crea contextul discuțiilor în care să ne putem răspunde la întrebări, în așa fel încât fiecare dintre noi să poată lua o hotărâre informată, educată. Decizia rămâne strict individuală, rolul pe care ni-l însușim este de a putea facilita drumul către aceasta.

Alături de noi, l-am avut ca invitat special pe dl dr. Marius Geantă, președintele Centrului pentru Inovație în Medicină (InoMed), căruia i s-a alăturat doamna dr. Cristina Tărniceriu (medic hematolog și coordonator al programului de hemofilie din județul Iași). Le mulțumim enorm amândurora pentru timpul acordat, pentru deschiderea de a răspunde tuturor întrebărilor primite, precum și pentru discuția bazată pe date științifice și fapte.

Astfel dl dr. Marius Geantă ne-a vorbit despre procesul de dezvoltare al vaccinului cât și despre eficacitate, sigurantă, calitate, reacții adverse, acoperind comprehensiv atât dimensiunea medicală, cât și pe cea administrativă.

Prezentarea îndrumărilor WFH, EAHAD, EHC, și NHF a fost urmată de o sumedenie de întrebări din partea participanților cărora dl dr.Marius Geantă si dna dr.Cristina Tărniceriu au încercat să le ofere cele mai bune și clare răspunsuri.

Urmează să revenim cu întrebările primite și răspunsurile oferite în câteva zile, în cadrul unor postări ulterioare. Între timp vă rugăm să nu ezitați să ne scrieți ce alte întrebări/îngrijorări aveți în această perioadă!

Le mulțumim tuturor pentru participare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *